De kracht van visuele content

Illustraties om verhalen te versterken

Steeds vaker zien we illustraties terugkomen in blogs, op social media en in nieuwsbrieven. Niet zo gek, want illustraties verrijken je verhaal en versterken je boodschap. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste illustraties gebruikt bij je verhalen? Ik help je!

Heb je een creatieve illustrator nodig voor persoonlijke illustraties voor jouw bedrijf?

Rinie van Driel

06 18 31 40 87
contact@rinievandriel.nl

Wat vond ik het moeilijk om iedere keer weer afbeeldingen te zoeken voor mijn blogs. En liefst afbeeldingen die bij mijn blogs pasten én die rechtenvrij waren. Want ik heb geen zin in gedoe achteraf. Toen Rinie vertelde dat hij tekeningen voor mij kon maken die iedere keer precies afgestemd zouden worden op het onderwerp van de blog van die week, was ik meteen om. Rinie maakt nu iedere twee weken een visual voor me en ik blijf complimenten ontvangen!

Liesbeth de Korte
VA Bene Support

Hoe versterk ik mijn verhaal?

Je schrijft blogs, post zo nu en dan wat op social media en stuurt regelmatig een nieuwsbrief uit naar je klanten. Maar je hebt niet echt het idee dat je content de juiste snaar raakt bij je lezers.  Door het gebruik van stockbeelden is er geen eenheid in je verhaal, ben je niet authentiek en ook niet zichtbaar bij je klanten. Daarnaast klopt het stockbeeld niet helemaal bij de tekstuele content. Balen, want als je visuals de boodschap van je tekst niet reflecteert, dan sla je volledig de plank mis.

De kracht van illustraties

Heb je er al wel eens aan gedacht om digitale illustraties in te zetten voor het versterken van je verhaal? De kracht van illustraties is dat ze vaak een verhaal beter kunnen vertellen dan een foto. Want wat doe jij als je iets duidelijk wilt maken? Precies dan teken je het uit. Een praktisch voordeel hierbij is dat illustraties in elke kleur en op elk gewenst formaat gemaakt kunnen worden.

Duidelijk, zichtbaar en herkenbaar

Unieke illustraties helpen je om er in de massa toch uit te springen. Door jouw verhaal te versterken met digitale illustraties verhoog je je zichtbaarheid, ondersteun je de boodschap van de tekst en is je merk herkenbaar en onderscheidend. Het onderwerp en het doel van de tekst is duidelijk en iedereen ziet gelijk waar het over gaat. Daarnaast maak je gebruik van exclusieve beelden in je blogs, op social media en in je nieuwsbrieven. Beelden die nog niemand anders heeft. Zichtbaar en herkenbaar op je eigen unieke manier!

Wil jij je verhaal versterken?

Neem dan contact met me op. Samen kijken we hoe we jouw boodschap het beste kunnen omvatten in een illustratie om je verhaal te versterken. Daar teken ik voor!

Voorbeelden van illustraties om je verhaal te versterken

rinievandriel-verhalen-versterken-2
hans website
Rinie van Driel - illustratie verhalen versterken
pfauth 12