Infographic laten maken

Illustraties om uitleg te geven

Tegenwoordig moet alles kort en bondig zijn, anders verliezen we onze concentratie. Infographics of praatplaten vertellen een boodschap, dragen informatie over, trekken de aandacht en blijven in je geheugen hangen. En dat is precies wat je als ondernemer wilt! Ik maak infographics en praatplaten, zodat jouw boodschap duidelijk gecommuniceerd wordt en blijft hangen.

Heb je een creatieve illustrator nodig voor persoonlijke illustraties voor jouw bedrijf?

Rinie van Driel

06 18 31 40 87
contact@rinievandriel.nl

Toen teamkanjer Wendie afscheid nam bij Reflectit, was ik op zoek naar een persoonlijk cadeau waarmee ik alles zou samenvatten qua karakter en samenwerking. Op basis van de input van mijn teamleden en van mij heeft Rinie dit heel leuk vertaald in de vorm van een persoonlijk 'afscheidsschilderij' voor Wendie. Een mooi lijstje eromheen en natuurlijk een speech met uitleg... Het cadeau bleek écht een schot in de roos!

Sonja Schaap
Reflectit | Communicatiepartners

Hoe breng ik moeilijke materie over?

Geef toe. Niemand leest je verslag van 12 kantjes. Het is een lang stuk, droog van stof en ook nog eens moeilijk te begrijpen. Terwijl álles wat erin staat juist zo belangrijk. Je wilt de aandacht van je personeel of van je klanten vangen en vasthouden. Je wilt ze iets leren, vertellen of uitleggen. Maar hoe?

Korte spanningsboog

Tegenwoordig hebben we een korte spanningsboog. We scannen de materie eerst voordat we het daadwerkelijk gaan lezen. Daarnaast worden processen steeds ingewikkelder, instructies steeds uitgebreider en verslagen steeds langer. Dus hoe zorg je ervoor dat de informatie landt bij je personeel of bij je klanten? Door moeilijke materie om te zetten in een infographic of praatplaat!

Gecompliceerd of saai onderwerp omzetten in een infographic

Ik help je om gecompliceerde informatie, saaie onderwerpen, ingewikkelde bedrijfsprocessen en lange (jaar)verslagen te vertalen naar een overzichtelijke en aantrekkelijke infographic. Moeilijke onderwerpen en materie zie ik als een uitdaging. Wist je trouwens dat twee op de drie mensen visueel zijn ingesteld? Hierdoor is een infographic de ideale manier om gecompliceerde informatie snel en begrijpbaar over te brengen.

Wil jij een infographic laten maken?

Neem dan contact met me op. Samen kijken we hoe we jouw boodschap het beste kunnen omvatten in een illustratie om uitleg te geven. Daar teken ik voor!

Voorbeelden van illustraties om uitleg te geven

Marije illustratie
Rinie van Driel - illustratie verhalen versterken
hans website
website