Illustrator Rinie van Driel

Van portret op een mok tot infographic om uitleg te geven

Ik ben Rinie van Driel. Zie je het logo bovenaan de pagina? Zoals je ziet maak ik digitale illustraties. Illustraties om kennis te maken, je verhaal te versterken, uitleg te geven of publiek te trekken. Ik geloof in de kracht van beelden, omdat ze een waardevolle bijdrage leveren aan het overbrengen van een boodschap. Het spreekwoord is ook niet voor niets: één beeld zegt meer dan duizend woorden!

Heb je een creatieve illustrator nodig om je persoonlijke communicatie te versterken?

Rinie van Driel

06 18 31 40 87
contact@rinievandriel.nl

Rinie van Driel | illustrator

Klassieke schilderijen

In 1995 ben ik begonnen met het schilderen van klassieke schilderijen. Ik schilderde mensen of groepen mensen met olieverf op een doek die ik zelf spande. Het mooie aan een klassiek schilderij is dat je door middel van verschillende lagen bepaalde oppervlaktes naar voren kunt laten komen. Zo ontstaat er een mooi contrast in het schilderij.

Afgestudeerd aan de kunstacademie

Om mijn passie voor schilderen verder te ontwikkelen ben ik in 2003 kunst gaan studeren aan Koninklijke Academie in Antwerpen. Later heb ik me gespecialiseerd in portret en model schilderen aan de Stedelijke Academie in Berchem en hier ben ik in 2016 afgestudeerd. Ik heb destijds gekozen voor deze locaties omdat ik de beste leraar van de opleiding wilde. En die heb ik gekregen hoor!

Het roer ging om

Het maken van kunst heb ik een paar jaar parttime naast mijn baan gedaan binnen een bedrijf. Totdat er in dat bedrijf dusdanig veel veranderingen kwamen dat het voor mij niet meer leuk was om er te werken. Ik had ineens tijd over en ik wilde dat parttime vlak gaan invullen met iets wat ik écht leuk vind om te doen en dat is digitale afbeeldingen maken van mensen. Ik ben erg mensgericht en werk graag met mensen. Niet zo gek ook, want ik heb tevens portret- en modeltekenen gestudeerd. En die digitale wereld, tja.. Dat werkt toch wel erg fijn!

Mensen blij maken

Ik kom elke ochtend uit bed om mensen blij te maken met digitale portretten en vind daarbij persoonlijke aandacht erg belangrijk. Ik denk altijd met de klanten mee en ben op zoek naar de achterliggende behoefte van een klant. Wat ik uiteindelijk uitwerk stuur ik altijd naar ze op. Dan kunnen ze kijken wat ze ervan vinden. Want een foto.. die kan nog weleens liegen.

rinievandriel-over-rinie-3
Rinie van Driel | illustrator

Mijn passie voor illustraties

Dat zat er eigenlijk altijd al in. Ik vind het leuk om mensen te tekenen of te schilderen in hun natuurlijke habitat. Verschrikkelijk vind ik het wanneer mensen stockfoto’s gebruiken. Voor je het weet heeft de buurman dezelfde foto. Ik vind het leuker om het persoonlijk te houden; gewoon hoe je bent en ik wil dat anderen je ook gelijk op de tekening herkennen.

Weggeef woensdag

Heb je al gehoord van weggeef woensdag? Elke woensdag geef ik een illustratie gratis weg. Uit de inschrijvingen wordt één winnaar gekozen waar ik contact mee opneem. En uiteraard zet ik de winnende illustratie online in het zonnetje!